Spam-ul e neplăcut, dar există unelte pentru a reduce numărul de spam primit. Sper ca sfaturile următoare să vă fie de folos.
Spam-ul e, din păcate un abuz de Internet, care tu ca utilizator final îl plăteşti.
Dacă crezi că spam-ul nu costă nimic, mai gândeşte-te. În 1997, AOL a estimat că între 5% şi 30% din resursele serverelor de e-mail au fost folosite pentru a face faţă spam-ului.
Nu-ţi publica niciodată e-mail-ul profesional online, şi sub nici o formă nu-ţi publica e-mail-ul profesional pe situri pentru a avea acces sau a putea contribui chiar dacă îţi promit că nu vor dezvălui e-mail-ul nimănui.
Există foarte multe softuri Anti-Spam pe Internet. O să le prezint mai jos, dar întâi să vedem nişte statistici:
* 94% au raportat că spam-ul îi irită.
* 80% au raportat că spam-ul le ralentează calculatorul.
* 76% au raportat că spam-ul ridică costurile de operare.
Soluţia pentru spam e un filtru de spam sau un blocator de spam-uri. Multe companii au creat unelte Anti-Spam pentru clienţii lor. Un sfat pentru a evita spam-ul e să nu introduci adresa de e-mail pe situri de sondaje, cu oferte, bonusuri.
Dacă totuşi îţi introduci adresa de e-mail, majoritatea siturilor au o opţiune bifabilă printr-o căsuţă (care în general e bifată) prin care te înscrii în newsletter-ul lor sau pentru oferte de la parteneri. De obicei acele căsuţe sunt înainte de butonul “Submit” (în general butonul prin care te înscrii sau confirmi înscrierea).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu